Στην Ελλάδα υπάρχει κωμωδία!

Standup comedy στην Ελλάδα. Ναι υπάρχει και ναι είναι κάλο. Είναι πολύ κάλο. Κάτι ακόμα που υπάρχει πλέον σε αφθονία είναι οι youtubers που ας τους το δώσουμε κάνουν παρά πολύ καλή δουλειά με τα κωμικά βίντεο τους. Για την ακρίβεια οι άνθρωποι αυτοί που ψάχνουν συνεχώς να εμπλουτίζουν το περιεχόμενο των καναλιών τους και έχουν καταφέρει να δραστηριοποιηθούν σε διαφόρους τομείς όπως είναι η αισθητική, η επιστήμη, η ιστορία ακόμα και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που επανειλημμένα ξεχνούν να διδάξουν στα σχολειά μας. Όμως γιατί; Γιατί το YouTube κατάφερε να αναδείξει τόσα ταλέντα και γιατί ο κόσμος πλέον στρέφετα ιόλο και περισσότερο σε αυτό για αναγνωσιμότητα; Η απάντηση είναι πολύ απλή, η αλήθεια είναι ότι το YouTube είναι η πιο άμεση εφαρμογή της δημοκρατίας. Αναδεικνύονταιόσοι αρέσουν στο κοινό και μόνο στο κοινό. Καμίακριτική επιτροπή,κανένας παραγωγός,ίσες ευκαιρίες. Οκ ναι σίγουρα υπάρχουν οι διαφημίσεις αλλά όλοι είχαν το ίδιο ξεκίνημα. Και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του. Πολλοί λοιπόν από το YouTubeκαι άλλοι «βετεράνοι» του standup comedy υπάρχουν σήμερα σε σκηνές σε όλη την Ελλάδα και εδώ θα διαβάσετε για αυτούς που αρέσουν σε εμένα (ναι η ζωή είναι άδικη) ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Δημήτρης Δημόπουλος, ο ψήλος και όχι καραφλός κωμικός που λατρέψαμε. Καυστικός και πάντοτε επίκαιρος. Δείτε αντιδικτατορικού στο YouTube και βασικά πηγαίνετε να τον δείτε live, ιδιαίτερο χιούμορ σας προτείνω να πάρετε μια ιδέα πρώτα από τα βίντεο του. Ένας άνθρωπος που ξέρει να λέει αυτό που θέλει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και να θίγει θέματα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας.
Χρυσά Κατσαρίνη, η γυναίκα που επικράτησε στο χώρο μετά την Βρανά. Αυτοσαρκάζεται απίστευτα, μια δυναμική και γλυκεία παρουσία που δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας με το κοινό της,αξίζει να πατέ να την δείτε.  Έξυπνη με αυτοπεποίθηση ξέρει που να στοχεύσει για να κάνει το κοινό της να την αγαπήσει. Προσωπικά την λάτρεψα λίγο περισσότερο στο «Ότι πολυτιμότερο έχω».
Βύρωνας Θεοδωροπουλος, ο πασπαρτού , ταξιδεύει από Βοσνία μέχρι Ιράκ χωρίς διαβατήριο έρχεται Αθήνα και τον στέλνουν πίσω Ιράκ. Ιδιαίτερος άνθρωπος ασχολείται πολύ με το όμορφο φύλο (και όχι δεν είναι το ασθενές). Το χιούμορ του βασίζεται στο να μοιράζεται τις εμπειρίες του με το κοινό με έναν ιδιαίτερο κωμικό τρόπο.
Δημήτρης Χριστοφοριδης, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Παιδιά τον αγαπώ, για την φωνή του και την θεατρικότητα του. Στοχευόμενος και καυστικός θα  φτιάξετε κοιλιακούς από το γέλιο μαζί του. Χωρίς κόμπλεξ και ντροπές βγάζει την αλήθεια στην φόρα με έναν μαγευτικό τρόπο.
Διονύσης Ατζαράκης, ο παλμός της νεολαίας (και ναι είπα νεολαία). Ο Ατζαράκης έχει καταλάβει απόλυτα  τι θέλει να ακούσει σήμερα ο νέος κόσμος και έτσι έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές όλων μας. Αυτοσαρκάζεται και θιγεί έντονα τα σεξουαλικά θέματα που μας απασχολούν και κανείς δεν λέει χωρίς να έχει πιεί 3 μπύρες. Δείτε cinέλθετε (κυρίως) κι γενικώς όλα τα βιντεάκια του για να τον αγαπήσετε και εσείς.
Μιχάλης Μαθιουδακης , ο παραστατικός. Ο συγκεκριμένος μας ταξιδεύει με την υπέροχη φωνή του και την περιγραφικότητα του . Οι αφηγήσεις του και ο τρόπος που τις ερμηνεύει είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που τον κάνει μοναδικό και μας κάνει να θέλουμε να πηγαίνουμε να τον βλέπουμε όλα τα χρονιά στο «στα πλαγιά» με τον Βύρωνα. Προσωπικά δίνω έξτρα πόντους για τον επίλογο της παράστασης του «Κακή Πίστη». Γιατί μετά καταλαβαίνεις ότι τα τραγούδια που αγαπήσαμε περισσότερο ήταν ρηχά.
Και επειδή δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το άρθρο χωρίς να αναφέρω και τους αξιόλογους youtubers (πάντα με βάση την δική μου άποψη) έχουμε και λέμε:
Mikeius, ο μεγάλος γνώστης. Ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει και τι λέει αλλά πάνω από όλα έχει άποψη για όλα. Δεν μπορώ να απαριθμήσω τα θέματα που έχει θίξει, δείτε απλώς μπραφ. Ξεκινήστε με αυτό και πατέ μετά να δείτε σκεπτικό κάφρο, θάψε το σενάριο αλλά το δικό μου αγαπημένο What the fact. Ο άνθρωπος που έκανε την ενημέρωση και την διδασκαλία ενδιαφέρουσα.
Βασιλικού, η γυναίκα της υπόθεσης. Πρώτα από όλα την αγαπάμε γιατί είναι ελαφρώς antisocial ελαφρώς τρελή και ξέρει από αλκοόλ. Επικράτησε επίσης σε έναν χώρο όχι ιδιαίτερα φιλόξενο για το γυναίκειο φύλο .
(Μια μικρή παρένθεση δεν είναι φιλόξενος όχι γιατί οι γυναίκες δεν έχουν χιούμορ αλλά γιατί πολλές γυναίκες δεν ασχολούνται με κωμικές εκπομπές και πολλές ακόμα φοβούνται να τολμήσουν να το κάνουν. Δεν το επικροτούμε το παραθέτουμε σαν γεγονός. )
Συνεχίζω.. Δείτε After Dark εκεί οπού την αγαπήσαμε αλλά μετά πάτε τρέχοντας να δείτε murder corner, θα με τρόμαζαν τα ενδιαφέροντα αυτής της γυναικάς αν δεν είχα και εγώ τα ιδία. Εξιστορεί περίεργες ιστορίες δολοφονιών που σόκαραν τον κόσμο και έμειναν στην ιστορία. Και όλα αυτά τα καταφέρνει με πολύ χιούμορ και την έμφυτη ανάγκη της για συνεχή εξέλιξη.
Μαλιάτσης,θα τον χαρακτηρίσω μοναδικό κατά κάποιο τρόπο και θα πω ότι μπορεί εύκολα να σε κερδίσει όποια και εάν είναι τα γούστα σου. Λίγο πιο χύμα πάντοτε όμως έτοιμος να τα δοκιμάσει όλα μπροστά σε μια κάμερα. Μπορούμε να τον απολαύσουμε στο θάψε το σενάριο μαζί με τον mikeius αλλά προσωπικά προτείνω το maliatsis cookingκαι μαθαίνεις να μαγειρεύεις και δημιουργείς  νέο συκώτι από το γέλιο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι αξιόλογοι κωμικοί και youtubers εκεί έξω και θα μπορούσα να περάσω ώρες ατέλειωτες να γραφώ για όλους αυτούς που θέλω να σας προτείνω να πατέ. Μένω στα βασικά. Τα δικά μου βασικά. Το σημαντικό είναι ότι αν ψάξετε λίγο μπορείτε να βρείτε ωραίες παραστάσεις να πατέ για όλες τις ηλικίες  και όλα τα γούστα, ψαχτείτε, δοκιμάστε, βγείτε και διασκεδάστε το. Στην Ελλάδα υπάρχει κωμωδία! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Merry Christmas then

Music 101