True Story: Ελλάς το μεγαλείο σου.

  Αγαπητέ αναγνώστη, σου έλειψαν οι ιστορίες μου και το ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά. Για αυτό ήρθε η ώρα για ένα ακόμα true story...
  Όπως λοιπόν γνωρίζετε, οι αρθρογράφοι αυτού εδώ του ταπεινού μπλογκ, που κάποτε η google θα χρυσοπληρώνει για να αγοράσει, είναι και άντρες και γυναίκες. Ένας εκ των ανδρών λοιπόν, ο γραφών συγκεκριμένα, για κάποιο λόγο το Σεπτέμβρη θα πάει να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα (θα μπορείτε λοιπόν κοιμάστε με ξεκλείδωτες τις πόρτες και να τρέχετε γυμνοί στη πλατεία Βάθης, νιώθωντας απόλυτη ασφάλεια εκείνη την περίοδο, αφού... θα λείπω από την Αθήνα). Πέρα λοιπόν από το να σπάσω την αναβολή, προκειμένου να παρουσιαστώ, έπρεπε να μπω και στην ιστοσελίδα του στρατού προκειμένου να συμπληρώσω κάποια στοιχεία μου, σαν ένα μίνι βιογραφικό, καθώς ο στρατός χτίζει καριέρες.

  Μια από τις ερωτήσεις λοιπόν που έπρεπε να συμπληρώσω, ήταν και το επάγγελμα μου. Σε αυτή την ερώτηση, δεν είχε ένα ανοιχτό πεδίο για να συμπληρώσεις το τι δουλειά κάνεις, αλλά διέθετε μια λίστα με καμιά 300αριά περίπου επαγγέλματα, προκειμένου να διαλέξεις. Αρχικά, θέλω να σταθούμε λίγο στο γεγονός ότι από τα 300 και βάλε επαγγέλματα, πουθενά δε βρήκα το δικό μου...Ναι μπορεί να μη ξέρω και εγώ ο ίδιος τι δουλειά κάνω, αλλά κοιτάζοντας, ήλπιζα πως όλο και κάτι θα βρω που θα θύμιζε αρκετά αυτό το είδος εθελοντισμού επι πληρωμή που με αναγκάζει να σηκωθώ από το κρεβάτι μου κάθε πρωί (Να παραπονεθώ για τη δουλειά μου, τσεκ).

  Και πάμε τώρα στο καλό κομμάτι...στα best of των επαγγελμάτων που μου τράβηξαν την προσοχή. Και ξεκινάμε με το εκπληκτικό επάγγελμα που ακούει στο όνομα "Σφαγεύς Ζώων". Ναι υπάρχει στη λίστα! Ο ελληνικός στρατός κοιτάει μπροστά και δεν δέχεται σαν επάγγελμα το κτηνοτρόφος, για την ακρίβεια δε το έχει καν στη λίστα του, αλλά τουλάχιστον έχει το σφαγεύς ζώων. Επίσης, ποιος άνθρωπος δηλώνει ως επάγγελμα το σφαγεύς ζώων?!

 Το προσπερνάμε όμως και προχωράμε στο εξίσου υπέροχο επάγγελμα του "Παραγγελιοδόχου", κοινώς το παιδί για όλες τις δουλειές. Είμαι σίγουρος, ότι στη περίπτωση που κάνεις το λάθος και δηλωσεις αυτό το επάγγελμα, απλά θα περάσεις όλη τη θητεία σου, στο να κάνεις αγγαρείες για τον κάθε πικραμένο.

  Άλλα εκπληκτικά επαγγέλματα σε 3,2,1 και πάμε: Βουρτσοποιός, Κάλτσοποιός, Κλειθροποιός (δε ξέρω καν αν αυτό είναι επάγγελμα ή απλά τεστάρουν τα IQ μας)  Γαλβανοπλάστης (?), Μωσαϋκοεπιστρωτής (??) , Μακαρονοτεχνίτης (!!!) και Καθαριστής Υαλοπινάκων (= Καθαριστής με μεταπτυχιακό υποθέτω)

  Εντόπισα ακόμα το δίπολο Ράπτης και Ράφτης. Όχι, δε κάνω πλάκα, έχουν όντως και τα δύο. Και μάλιστα το ένα κάτω από το άλλο και πραγματικά δε θα 'θελα να βρεθώ στη θέση όλων εκείνων που αναρωτιούνται ακόμα τι είναι....Είναι ράπτες ή μήπως είναι ράφτες;;;; Ας μας πεί επιτέλους κάποιος. Και άμα τόσο καιρό νομίζεις ότι είσαι Ράπτης, και τελικά μαθαίνεις ότι είσαι Ράφτης (και το ανάποδο), τότε έχεις περάσει όλη σου τη ζωή ζώντας μέσα σε ένα ψέμα.

  Εν τάχει, να ξέρετε πως ο ελληνικός στρατός αγαπά τη μπάλα και το δείχνει έμπραχτα καθώς μπορείς να δηλώσεις ότι εισαι "επαγγελματίας ποδοσφαιριστής" αλλά οποιοδήποτε άλλο άθλημα, μπασκεμπολίστας π.χ., ανήκει στη μπουρζουαζία του ''επαγγελματίας αθλητής''. Γατάκι Αντετοκούμπο.

  Επίσης, δεν υπάρχουν διακρίσεις και μπορείς κάλλιστα να δηλώσεις πως το επάγγελμα σου είναι Οικιακά, γιατί ναι, είναι επάγγελμα το να κρατάς το σπίτι σου καθαρό, απλά δε σου κολλάει ένσημα.

  Ακόμα, το μαθαίνετε πρώτοι εδώ πως, ο ελληνικός στρατός δέχεται να είσαι κομμωτής, δέχεται να είσαι κουρέας, αλλά δε δέχεται να είσαι μπαρμπέρης....και ας ανοίγει το ένα μπαρμπέρικο μετά το άλλο όπως τα mikel και τα coffee island πριν μερικά χρόνια.

  Τέλος ζητείται άτομο να μου εξηγήσει τι ακριβώς επάγγελμα είναι το "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΞΙΩΝ" (το παραθέτω ακριβώς όπως υπάρχει, χωρίς τελεία στο τέλος αν ενδεχομένως είναι λέξη που έχει κοπεί) και ερωτώ επαγγέλματα όπως το Τζατζικοποιός, το Σουβλακοτυλιχτής, το Μάνατζερ κρίκετ και ράγμπι, το Ψυχολόγος  σκύλων, το Μπαρίστας με τατουάζ, το Greek Lover (με τρίχα για πουλόβερ), το Γλάστρα σε πρωινάδικο, το Προμότερ Υαλορονικού και ένα σωρό άλλα αθάνατα ελληνικά επαγγέλματα, γιατί δεν είναι στη λίστα;
Γιατί τέτοια διάκριση ελληνικέ στρατέ;;;







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Merry Christmas then