Γυναικεία Υπόθεση


Με αφορμή την εκπομπή διαγωνισμού next top model που έχει γίνει η νέα εμμονή του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού ένιωσα την ανάγκη να πώ δύο τρία λόγια για το γυναικείο σώμα που βλέπουμε κατα σωριδόν στις μικρές οθόνες του σπιτιού μας αυτές τις μέρες. Γυναικεία κορμιά να παρελαύνουν στις τηλεοράσεις μας, να κρίνονται και να βολιδοσκοπούνται για τις τελειότητες και ατέλειες τους. Συγνώμη δεν καταλαβαίνω μιλάμε για το ίδιο σώμα που ξέρω εγώ;
Το γυναικείο σώμα που σε ηλικία 9-12 ετών ξεκινάει να πονάει στο στέρνο αρκετά ώστε να μην σε αφήνει να κοιμηθείς απλώς και μόνο γιατί μεταβαίνεις απο το παιδικό σε γυναικείο σώμα βγάζοντας στήθος. Το ίδιος σώμα που στα 12-13 ξεκινάει να σε πονάει 5 μέρες τον μήνα ενώ την ίδια στιγμή αιμορραγείς αυτές τις 5 μέρες. Μιλάμε για αυτό το σώμα που οι ορμόνες του πολλές φορές σε κάνουν να νιώθεις αγχωμένη, θυμωμένη, στεναχωρημένη χωρίς να ξέρεις τον λόγο και παλεύοντας να το κρύψεις γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται τα «ψυχολογικά» σου. Ο ίδιος σου οργανισμός συμπεριφέρεται σαν να σε πολεμάει για λόγους που δεν καταλαβαίνεις.
Συγνώμη αλλά μιλάμε για το ίδιο σώμα που φιλοξενεί και μεγαλώνει μια άλλη ζωή μέσα του για 9 μήνες έχοντας πόνους, ναυτίες, εμετούς, καούρες , αδυναμία, υπνηλία κ.α.
Ας μην μιλήσω για τον τοκετό καθώς το έχουν κάνει πολλοί πριν απο μένα. Και μετά ο θηλάσμος, κυριολεκτικά παράγεις τροφή για έναν άνθρωπο, πονάει το στήθος σου, ματώνουν οι θηλές σου, πονάει η μέση σου και δεν παραπονιέσαι γιατί κρατάς το προσωπικό σου θαύμα στα χέρια σου.
Και όχι δεν τελειώνει εκεί. Μέτα ο «Θεός» αποφασίζει ότι πλέον δεν είσαι κατάλληλη για να γίνεις μάνα και έρχεται η εμμηνόπαυση. Η φύση σου τονίζει ότι μεγάλωσες. Οι ορμόνες σου πάλι παλεύουν τον εαυτό σου , υπάρχει ζέστη αλλά και κρύο, την ίδια στιγμή που βλέπεις την ζυγαριά σου να ανεβαίνει νούμερο συνεχώς και την σεξουαλική σου διάθεση να πέφτει στα τάρταρα. Σαν να προσπαθούν να σε πείσουν ότι πλέον δεν είσαι γυναίκα το σώμα σου αλλάζει, η αναπαραγωγικότητα σου τελείωσε και το σεξ μοιάζει περισσότερα με τα Χριστούγεννα, έρχεται μια φορά τον χρόνο.
Και συγχαίρω τους ανθρώπους αυτούς που τους όρισαν «κριτές» για το έργο της ζωής τους και την εξέλιξη και τα κατορθώματα τους αλλά ποιοί είνια αυτοί που θα μπορέσουν να κρίνουν όλα αυτά;;
Και πολλοί θα σου πούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό πως έτσι είναι η γυναικεία φύση. Τίποτα όμως απο αυτά δεν είναι φυσιολογικό , τίποτα απο αυτά δεν είναι απλό, όλα αυτά μαζί είναι ο λόγος που πιστεύω πως το γυναικείο σώμα είναι ένα θαύμα και θα έπρεπε όλοι να το αντιμετωπίζουμε έτσι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Merry Christmas then